20:46, 26.03.2019Izvor: RTV Kim

Rusi u poseti manastirima na KiMGrupa od pet momaka iz Rusije ovih dana boravi na Kosovu kako bi obišla manastire i videla kako žive lokalni Srbi. 

rusi-u-poseti-manastirima-na-kim

Foto: RTV Kim

Direktor OŠ “Milan Rakić” u Babinom Mostu Žarko Petrović koji je danas primio goste iz Rusije navodi da ova poseta ima humanitarni karakter.

“Ova delegacija koja je iz Rusije došla da poseti Kosovo i Metohiju, donirala je novac za izgradnju zida manastiru Svete Petke, u blizni Sočanice, dok su jedan deo novca donirali i narodnoj kuhinji u Prekovcu”, kazao je Petrović za RTV Kim.

Gosti iz Rusije danas su obišli manastir Gračanicu i Gazimestan.

Andrej Ljenov je četvrti put na Kosovu. Ovoga puta je poveo i svoje drugove kako bi im pokazao manastire i svakodnevni život Srba na Kosovu.

“Došao sam ovde sa momcima jer želim da im pokažem manastire, kao i to koliko je lepih mesta ovde. Za mene je, a nadam se i za njih, sve ovo interesantno i neobično”, kazao je Ljenov.

Petrović kaže da Rusi svojim delima pokazuju neizmerno prijateljstvo prema Srbiji, pogotovu prema narodu koji živi na Kosovu i Metohiji.

“Druga organizacije iz Rusije, pod nazivom `Jedinstvo pravoslavnih naroda` već 9 godina zaredom vodi decu sa Kosova u Rusiju. Tamo deca obilaze razne gradove. Prošle godine sam i ja, sa mojom decom iz Babinog Mosta, bio u Moskvi sedam dana”, kazao je Petrović čiji gosti sutra planiraju put ka Kosovskoj Kamenici, Novom Brdu i obilazak narodne kuhinje u Prekovcu.


Tagovi: Kosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije