13:55, 03.10.2019Izvor: RTK 2

Salihu: Meč Trepče i Crvene Zvezde neće biti odigran na KosovuPosle predloga FIFA da se utakmica kupa Srbije između FK "Trepča" iz Severne Mitrovice i FK "Crvena Zvezda" iz Beograda ipak odigra na Kosovu, generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova Erold Salihu, rekao je za RTK 2, da stav saveza nije promenjen i da je, kako je ocenio, u ovom slučaju politika iznad sporta.

salihu-utakmica-izmedu-trepce-i-crvene-zvezde-nece-biti-odigrana-na-kosovu

Foto: Facebook

"Naš stav se nije promenio i ta utakmica na Kosovu neće biti odigrana, jer je Fudbaslki savez Kosova legitimni član UEFE i FIFE, i ima sva prava i obaveze kao i ostale članice. Trebalo bi da razvijamo fudbal, a ne da vodimo rat, ali je činjenica da je ovde mnogo politike, a malo sporta. Uostalom, mi smo u jednom periodu imali dobru saradnju sa nekoliko srpskih klubova, koja je zbog politike prekinuta", ističe Salihu.

Komentarišući odlaganje utakmice ženskih fudbalskih selekcija Kosova i Rusije, koja je trebala biti odigrana u Prištini, Salihu navodi da je ona odložena na zahtev Fudbalske federacije Rusije, koja smatra da utakmica može biti zloupotrebljena u političke svrhe.

"Ruski fudbalski savez je tražio odlaganje te utakmice, pod izgovorom da ona može biti zloupotrebljena, ali i da situacija na Kosovu nije bezbedna, što nikako nije tačno jer smo dali sve potrebne garancije. Pristali smo na odlaganje susreta koji će verovatno biti odigran početkom novembra", obrazložio je Salihu.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova je napomenuo, da je u ovom savezu sve spremno za odigravanje kvalifikacione utakmice između Kosova i Crne Gore, 14. oktobra u Prištini.


Tagovi: Fudbal

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije