21:14, 06.10.2019Izvor: Beta

Samoopredeljenje, DSK i DPK proglasile pobedu na KosovuPolitičke stranke Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, Demokratski savez Kosova (DSK) Ise Mustafe i Demokratska partija Kosova (DPK) Kadrija Veseljija, proglasile su pobedu na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu.

samoopredeljenje-dsk-i-dpk-proglasile-pobedu-na-kosovu

Radio Kontakt plus

Zamenik predsednika DSK Ljutfi Haziri na konferenciji za medije izjavio je da prema podacima dobijenim od timova na biralištima vodi DSK, te da se nalazi ispred Samoopredeljenja koje je druga stranka po broju glasova.

"Prema rezultatima koje smo dobili od anketa, mi smo pobednici na izborima. Prva stranka u podršci građana i srećni smo što smo kao opozicioni blok postigli dobar rezultat. Imamo prednost, vođstvo prema Samoopredeljenju kao drugoj stranci", rekao je Haziri.

Haziri je odbio da odgovori na pitanje sa kojom partijom će ići u postizbornu koaliciju i istakao "uz ono što smo rekli ne, sigurno ne sa DPK".

Rukovodstvo i aktivisti Samoopredeljenja počeli su da slave u svom sedištu nakon što su čuli rezultate izlaznih anketa, ali i informacije svojih aktivista.

Lider i kandidat za premijera Kosova iz DPK Kadri Veselji pozvao je svoje simpatizere da proslave pobedu u Prištini.

Lider Socijaldemokratske inicijative koja je bila u predizbornoj koaliciji sa Alijansom novo Kosovo i Partijom pravde na konferenciji za novinare rekao je da je njegova stranka postigla zapaženi rezultat na izborima i da za sada ima sedam poslaničkih mesta i očekuje da dobije i osmo.

Prema podacima izlaznih anketa, prva dva mesta dele Demokratski savez Kosova i Samoopredeljenje sa 30 odsto dobijenih glasova.

Na trećem mestu je Demokratska partija Kosova sa 22,28 odsto glasova, slede Alijansa za budućnost Kosova u koaliciji sa Socijaldemokratskom partijom Kosova sa 10,58 odsto glasova.


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije