10:21, 17.08.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Samoopredeljenje optužuje Hotija da sprovodi Vučićeve zahtevePokret Samoopredeljenje smatra da kosovski premijer,Avdulah Hoti, sprovodi zahteve srpskog predsednika, Aleksandra Vučića, što je, kako navode, pokazao prekid radova na deonici puta Dečani – Plav.

samoopredeljenje-optuzuje-hotija-da-sprovodi-vuciceve-zahteve

Foto: Epoka e Re

U saopštenju, objavljenom na Fejsbuk stranici, iz Samoopredeljenja ističu da “ova vlada sprovodi zahteve Srbije, što je u velikoj suprotnosti sa njenom ravnodušnošću prema zahtevima kosovskih građana”. 

“Prvo je ukinut reciprocitet, potom je zaustavljena diplomatska kampanja za međunarodno priznanje Kosova, a sada se zaustavljaju infrastrukturni projekti. Da li je ovo Vučićeva podređena vlada ili šta? Kakav je stav onih koji se hvale patriotizmom, kada se ni njihovo izborno obećanje, put Dečani-Plav ne može izgraditi bez dozvole Srbije? Naravno, nemaju stav, jer su ih želja za moći i strah od izbora ugušili”, objašnjavaju iz Samoopredeljenja.

Iz Pokreta navode da su stanovnicima Dečana potrebne investicije i infrastruktura, a povezivanje Crne Gore sa Kosovom je “projekat od nacionalnog značaja”. 

“Iako je manastir Visoki Dečani takođe važna verska institucija, koju štite zakon i država, kosovske institucije moraju pronaći kompromis prihvatljiv za sve strane i nastaviti sa radom. Ova vlada mora utrti put, za dobrobit stanovnika Dečana i Plava, i za dobrobit Kosova”, dodaje se u saopštenju.

Iz Samoopredeljnja zaključuju da nema više vremena za gubljenje sa političarima i politikama starim 20 godina, te da se zemlja mora vratiti dobrom upravljanju i dostojanstvenoj predstavljenosti.
 


Tagovi: SamoopredeljenjeInfrastrukturaAvdulah HotiAleksandar VučićKosovoVisoki Dečani

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije