13:16, 11.10.2019Izvor: Prva, Beta, B92

"Sastanci na temu KiM teški, ali nikada u ovoj meri, nije želeo da razgovara sa nama"Savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je da je sastanak Aleksandra Vučića i Ričarda Grenela bio veoma težak, ali nije mogla da saopšti detalje.

sastanci-na-temu-kim-teski-ali-nikada-u-ovoj-meri-nije-zeleo-da-razgovara-sa-nama

Screenshot/TV Prva

Ona je za TV Prva rekla da su Vučić i specijalni američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine prvih deset minuta sami razgovarali, a da im se potom pridružio direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

"Ono što je bilo čudno je da je prvi put predsednik sam pisao službenu belešku sa sastanka, jer je razgovor očigledno bio dosta težak i on juče nije bio voljan ni sa nama o tome da razgovara", rekla je Vasiljević.

Ona je navela i da se često dešava da sastanci budu teški kada je tema Kosovo, ali kako je dodala, nikada u meri da predsednik ne želi ni sa saradnicima da razgovara i da traži neko vreme da promisli na koji način da saopšti šta bi eventualno bilo rešnje za ono što je mogao da čuje od Grenela.

Govoreći o sporazumu Albanije, Srbije i Severne Makedonije takozvanom "malom šengenu" ona je rekla da danas počinju razgovori ekspertskih timova po određenim tema, tako da bi u Ohridu za mesec dana bili predstavljeni određeni koraci.


Tagovi: Aleksandar VučićRičard Grenel

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije