16:43, 24.11.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Save the Children: Higijenski i edukativni paketi za mališaneMeđunarodna organizacija „Save the Children“ sa kancelarijom na Kosovu, nastavlja sa podrškom deci sa poteškoćama u razvoju, mališanima romskih, aškalijskih i egipćanskih zajednica, kao i deci iz socijalno ugroženih zajednica. 

save-the-children-higijenski-i-edukativni-paketi-za-malisane

Foto: Save the Children

„Save the Children“ je uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodnu saradnju (SIDA), podelio 151 higijenski i edukativni paket kojim je podržano 89 dece sa poteškoćama u razvoju, 24 porodica iz romskih, aškalijskih i egipćanskih zajednica i 38 dece iz socijalno ugroženih porodica iz sve četiri opštine na severu Kosova. 

Dodela paketa je realizovana u saradnji sa Udruženjem roditelja dece sa poteškoćama u razvoju „Podrži me“, kao i sa predstavnicima opština i osnovnih škola na severu Kosova, poštujući stroge mere protiv širenja COVID-19, saopšteno je iz organizacije „Save the Children“.

Paketi su dodeljeni ispred udruženja roditelja „Podrži me“, zatim u osnovnim školama „Petar Kočić“ u Brnjaku i „Banović Strahinja“ u Banjskoj, kao i u ruralnim sredinama - Žitkovac i Lipa.

U saopštenju se podseća da je početkom oktobra dodeljeno 27 edukativnih paketa deci sa poteškoćama u razvoju. Paketi su sadržali edukativne igračke za najmlađe, školski materijal, kao i informativni materijal o zaštiti od virusa i očuvanju mentalnog zdravlja dece i odraslih. Ova dodela materijala je sprovedena u saradnji sa lokalnom nevladinom organizacijom „Domovik“ iz Severne Mitrovice.

Direktor Kancelarije „Save the Children" na Kosovu, Ahmet Krueziu (Kryeziu), istakao je da je srećan što je ova organizacija pružila podršku deci koja su najviše ugrožena pandemijom i da im se pomoću ovih paketa pruža dodatna pomoć da nastave učenje u školama ili tokom nastave na daljinu. 

U danima koji slede, „Save the Children“ će nastaviti da deli elektronske tablete kao podršku pristupu obrazovanju dece iz najugroženijih grupa u Severnoj Mitrovici, drugim severnim i ostalim opštinama na Kosovu, najavljeno je iz ove organizacije.


Tagovi: Sever KosovaPomoć

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije