18:37, 26.05.2019Izvor: RTV Mir, KoSSev

Šesta Gulašijada u Jošanici okupila ljubitelje tradicionalnog jela, prirode i druženja (VIDEO)Šesta po redu tradicionalna Gulašijada u selu Jošanica nadomak Leposavića i ove godine okupila je veliki broj ljubitelja ove vrste gurmanluka. Nagrađeni su najbolji za svoje kulinarsko umeće, a nagrada za druženje pripala je svima onima koji uživaju u dobroj zabavi i danu provedenom u prirodi.

sesta-gulasijada-u-josanici-okupila-ljubitelje-tradicionalnog-jela-prirode-i-druzenja-video

Foto: RTV Mir/YouTube/PrtSc

Već šestu godinu zaredom vlasnik etno kuće „Jošanica“, Nebojša Tanasković organizuje Gulašijadu.

Ekipa RTV Mir prisustvovala je manifestaciji za koju njen organizator kaže da je u odnosu na prošlu godinu, ovogodišnju obeležilo lepo vreme, kao i veći broj posetilaca.

Izrazio je zahvalnost svima onima koji su posetili ovaj, sada već tradicionalni događaj.

Osim što tradicionalna Gulašijada okuplja ljubitelje prirode, dobrog i tradicionalnog jela i druženja, ona je i takmičarskog duha, a kako tvrdi organizator, broj kotlića je iz godine u godinu sve veći.

Umeće prijavljenih ekipa ocenjivao je žiri, dok su za tri najbolja jela bile obezbeđene nagrade.

Pobednici ovogodišnje Gulašijade – vlasnici restorana „Vidovdan“ iz Grabovca ove godine su prvi put uzeli učešće.

Smatraju da je jedan od razloga zbog kojeg su ostvarili pobedu upravo njihovo iskustvo. Poručuju da će i sledeće godine učestvovati i nadaju se pobedi.

 

Drugo mesto pripalo je ekipi „Kile i Kole“ koja je višegodišnji učesnik revijalnog, ali od ove godine i takmičarskog dela manifestacije.

Član ekipe „Kile i Kole“, Dalibor Barać, poručuje da je održavanje ovakvih manifestacija na ovim prostorima veoma bitno.

„Vrlo je bitno da ljudi mogu da odu od svakodnevice, od kuće i da su u prirodi i da se druže“.

Treće mesto pripalo je ekipi „Bomba“, koja, iako u izmenjenom sastavu, svake godine okuplja ljubitelje dobrog druženja, a to je, kako kažu, ono najvažnije.

„Zadovoljni smo trećim mestom, na kraju krajeva, bitno je učestvovati i družiti se, a što se nagrada tiče – kako ko zasluži“, rekao je Damir Vlasi iz ekipe „Bomba“.

Kao i njegov kolega iz ekipe „Kile i Kole“, Vlasi takođe smatra da je vrlo bitno to da se ovakve manifestacije održavaju. A kao vrlo značajnim vidi to što one okupljaju različite generacije koje uživaju u druženju.


Tagovi: Kultura Leposavić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije