08:34, 14.02.2019Izvor: agencije, Radio Kontakt plus

Severna Makedonija: U nesreći 14 mrtvihMakedonska vlada proglasila je dvodnevnu žalost zbog teške saobraćajne nesreće na putu Skoplje-Tetovo u kojoj je poginulo 14 osoba.
 

severna-makedonija-u-nesreci-14-mrtvih

Foto: TRT

Nesreća se dogodila u sredu oko 17 sati kada je autobus kompanije "Durmo turs" prešao preko zaštitne ograde na suprotnu stranu autoputa, a potom skliznuo sa kolovoza i prevrnuo se u plitku jarugu blizini sela Laskarci.

"Traumatična noć, puna bola i tuge. Večeras je naša zemlja u žalosti. Nemam reči kojima bih mogao da utešim porodice naših sugrađana koji su izgubili živote u ovoj tragičnoj saobraćajnoj nesreći", izjavio je sinoć makedonski premijer Zoran Zaev, prenela je agencija MIA.

U nesreći je povređeno oko 30 osoba.

Ministar zdravlja Venko Filipče je izjavio da je sedam osoba poginulo na licu mesta, dok su ostali preminuli u bolnici.

U autobusu je bilo oko 50 putnika. Istraga o uzroku nesreće je u toku.

Mediji su preneli i tvrdnje svedoka da je do nesreće došlo kada je na autobusu pukla guma, zbog čega je vozač izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu puta, probio zaštitnu ogradu i prevrnuo se u provaliju.

Jedan otac ispričao je kako je sam izvukao iz autobusa svog svog sina koji ga je pozvao i rekao mu da su imali nesreću.

"Bilo je užasno", dodao je otac koji je sina odvezao u Kliniku Majke Tereze gde je operisan.

U pomoć su pritekli vatrogasci i meštani okolnog sela da bi pomogli da se iz autobusa izvuku preživeli, među kojima je i vozač.

Televizija Telma prenosi reči jednog od očevidaca da su spasioci morali da iseku deo autobusa da bi doprli do povređenih.

"Mnogo se osetio miris benzina i strahovali smo da će autobus eksplodirati", kazao je on.

U autobusu su se nalazili radnici koji su iz Skoplja krenuli ka Gostivaru, gde većina njih živi, izjavio je gradonačelnik Gostivara Arben Taravari.
 


Tagovi: Region i svet

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije