17:09, 08.11.2019Izvor: RTV Puls

Šilovo: Obeležen Dan OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“Učenici, roditelji i prosvetno osobolje Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić“, Šilovo – Gnjilane, proslavili su danas Dan škole, u znak sećanja na velikog reformatora srpskog jezika, po kojem je škola dobila ime. 

silovo-obelezen-dan-os-vuk-stefanovic-karadzic

Foto: RTV Puls

Kao i svake godine, bogat kulturno-umetnički performans izveli su učenici svih uzrasta. Prikazani su i kratkometražni filmovi koje su učenici spremali sa svojim nastavnikom i glumcem Cvetkom Stanojevićem.

Tradicionale igre i pesme, kao i skečevi posvećeni jeziku i Vuku Karadžiću, oduševili su roditelje prijatelje i rođake.

Direktorka Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“, Šilovo – Gnjilane, Tanja Aksić, istakla je da je od velikog značaja negovati uspemenu na Vuka Karadžića. Dodaje da idu u korak sa vremenom, a ove godine imaju novitete u programu u vidu filmova.

“Veoma je bitno da negujemo sećanje na Vuka Karadžića. Vuk je jedna veličina, mnogo dela je ostavio i trebalo bi sa ponosom da nosimo ovo ime i da nam bude zvezda vodilja u svemu što radimo”, istakla je Aksićeva.

U programu su učestvovali  i učenici izdvojenih odeljenja ove škole u Gnjilanu i Kmetovcu. Deca romske nacionalnosti su za kraj izvela igre uz romsku muziku, što je publiku posebno razveselilo. 
 
Učiteljima, nastavnicima i učenicima koji su se izdvojili po dobrim rezultatima rada, dodeljene su zahvalnice. Zahvalnica i poklon za odlazak u penziju, uručeni su i učitelju Đorđu Saviću iz Šilova.


Tagovi: ObrazovanjeŠilovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije