16:32, 19.10.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

SL: Podrška pozivu ambasade SAD da se ubrza istraga o ubistvu IvanovićaSrpska lista saopštila je danas da pozdravlja i podržava poziv predstavnika Sjedinjenih Američkih Država u Prištini da kosovsko tužilaštvo i policija ubrzaju istragu i krivce za ubistvo Olivera Ivanovića privedu pravdi.

sl-podrska-pozivu-ambasade-sad-da-se-ubrza-istraga-o-ubistvu-ivanovica

SL

SL u saopštenju poziva prištinske institucije da javnosti predstave dokaze kojima raspolažu, pošto je, kako navode, sam tužilac više puta ponovio da ih nema.

“Ukoliko se tužilaštvo i policija ogluše o ovaj poziv američke ambasade, to će samo još jednom potvrditi da su pod političkim pritiskom u funkciji zastrašivanja i proterivanja Srba, a ne da im je cilj rešavanje ovog gnusnog zločina” – ističe se u saopštenju.

Takođe se navodi da odugovlačenje ovog procesa otvara prostor da se ubistvo Olivera Ivanovića i posle 21 meseca politički zloupotrebljava, koristi zarad zastrašivanja i neosnovanog kriminalizovanja Srba, celog severa Kosova i države Srbije.

Sl ocenjuje da kosovsko tužilaštvo od ovog slučaja, u saradnji sa policijom i određenim centrima moći, pravi politički kontrolisan spektakl i ambijent za sprovođenje antisrpske politike i progon Srba, umesto da, posle skoro dve godine, predstavi dokaze o nečijoj krivici.

Iz ambasade Sjedinjenih američkih država poručeno je da nadležni moraju da se udruže, kako bi rešili ubistvo lidera GI SDP Olivera Ivanovića https://www.radiokontaktplus.org/vesti/ambasada-sad-trazi-da-se-resi-ubistvo-olivera-ivanovica/22243


Tagovi: Oliver IvanovićSrpska lista

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije