08:56, 06.08.2020Izvor: Radio Goraždevac

Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug, razorilo povratničke domoveSnažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom, pogodili su rano juče opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve. Za sada nema zvaničnih procena materijalne štete, ali su se mnoge porodice tokom dana javile redakciji Radio Goraždevca sa snimcima i fotografijama sa terena.

snazno-nevreme-pogodilo-pecki-okrug-razorilo-povratnicke-domove

Foto: Radio Goraždevac

Povratnička porodica Miletić, iz sela Opraške kod Istoka, živi od poljoprivrede i proizvodnje povrća.

Nevreme im je uništilo sve što su ove godine proizveli izjavio je Petko Miletić, javlja Radio Goraždevac.

"Pogodilo nas je jako nevreme praćeno gradom i jakim vetrom. Od siline vetra trem, koji nam služi za skladištenje sena, totalno je uništen, uništeni su krovovi na kućama, grad je apsolutno uništio sve. Put nam je bujica vode bukvalno raznela, tako da je sada neprohodan. Da zlo ne ide samo pre mesec i po dana, 22. juna, bunar nam je presušio tako da konstantno dopremam traktorom vodu za snabdevanje kuće i kućnih potreba i bašte. Bašta je sada uništena i celokupan rad i trud je bio uzalud“, rekao je Miletić.

Miletić je dodao da ne zna šta će dalje da radi i kome da se obrati, jer je sve što je imao i stvorio nestalo u jednom trenu.

Slična situacija je i na pojedinim delovima opštine Klina.

U opštini Peć olujno nevreme imalo je blaži oblik, dok je u Goraždevcu usled grmljavine veći deo naselja bio bez struje, a u mnogim domaćinstvima je izgorela bela tehnika.


Tagovi: PećIstokNevremeKosovoGoraždevac

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije