17:08, 19.06.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

SO Severna Mitrovica: Rakić položio zakletvu, predstavljen budžet za 2020.Na današnjoj svečanoj sednici SO Severna Mitrovica, Goran Rakić položio je svečanu zakletvu gradonačelnika. Nakon svečane, usledila je 15. redovna sednica, na kojoj je predstavljena prva okružnica budžeta opštine za 2020. godinu u iznosu od blizu 6,3 miliona evra.

so-severna-mitrovica-rakic-polozio-zakletvu-predstavljen-budzet-za-2020

Radio Kontakt Plus

Rakić je obećao da će svoju dužnost obavljati časno, u interesu građana opštine Severna Mitrovica.

“To je ujedno i velika obaveza, ne samo moja, već svih vas u Skupštini, da budemo još bolji u svom radu i da unapredimo život naših sugrađana, pre svega da žive u miru, a naravno, moramo im pomoći u svakom drugom vidu. Želim da kažem da i moja i vaša funkcija nisu naše funkcije, već su to funkcije u službi naroda, tj. građana opštine Severna Mitrovica” – rekao je Rakić.

Svečanoj sednici prisustvovalo je 14, od ukupno 19 odbornika, kao i ministarka administracije lokalne samouprave Adrijana Hodžić, predstavnici opštinske administracije, MALS-a i međunarodnih organizacija.

Nakon svečane, usledila je 15 redovna sednica SO Severna Mitrovica na kojoj je predstavljena i razmatrana prva okružnica budžeta opštine za 2020. godinu.

“Čuli smo brojne primedbe i sugestije i opšte je mišljenje da je visina budžeta od 6.293.000 evra nedovoljna za normalno funkcionisanje opštine kakva je naša. Rasprava o ovoj temi će biti nastavljena i na narednim sednicama do konačnog usvajanja budžeta” – rekao je predsedavajući SO Severna Mitrovica, Dejan Gurešić. 

Rok za usvajanje budžeta je 30. septembar. 


Tagovi: Goran RakićMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije