10:02, 06.11.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Specijalizovana veća: Operacije na Kosovu u tokuU toku je sprovođenje operacija Specijalizovanog tužilaštva na Kosovu, saopšteno je iz Specijalizovanih veća.

specijalizovana-veca-operacije-na-kosovu-u-toku

Koha

Operacije Specijalizovanog tužilaštva odvijaju se uz podršku Kosovske policije i Evropske misije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks), navodi se u kratkom saopštenju.

Nisu navedeni drugi detalji, samo je najavljeno da će uskoro biti objavljene podrobnije informacije.

Prištinski mediji prenose da pripadnici Euleksa vrše pretres kuća bivšeg kosovskog predsednika Hašima Tačija, lidera DPK Kadrija Veseljija i šefa poslaničke grupe Samoopredeljenja Redžepa Seljimija, kao i sedišta Demokratske partije Kosova.

Međutim, iz Euleksa demantuju da vrše pretres sedišta DPK. U kratkoj objavi na Tviteru, iz ove misije navode da je dezinformacija da se Euleks nalazi u prostorijama DPK u Prištini.

Tači i Veselji od juče su u pritvoru Hagu, nakon što je protiv njih potvrđena optužnica od strane Specijalnog suda kojom se, uz druge osumnjičene, terete za niz ratnih zločina na Kosovu, među kojima je i skoro 100 ubistava. 

Specijalizovano tužilaštvo ranije je saopštilo da se “Hašim Tači, Kadri Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava. Žrtve krivičnih dela iz optužnice su stotine lica čiji je identitet poznat i među kojima su kosovski Albanci, Srbi, Romi i lica drugih nacionalnosti, kao i politički protivnici”.


Tagovi: Hašim TačiSpecijalni sudOVKPrištinaKadri VeseljiEULEXDPK

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije