08:56, 24.02.2020Izvor: Telegrafi / KoSSev

Specijalni sud: Ispitan bivši komandant OVKSpecijalni sud u Hagu ispitao je bivšeg komandanta druge zone Kosovskog zaštitnog korpusa u Prizrenu, Seljima Krasnićija (Selim Krasniqi) u svojstvu osumnjičenog, preneo je sinoć Telegrafi.

specijalni-sud-ispitan-bivsi-komandant-ovk

Foto: Gazeta Express

„Tužioci su se ponašali korektno i profesionalno. Bio sam osumnjičen na osnovu glasina. Želim da pobedi pravda“, poručio je Krasnići u objavi na Fejsbuku.

Kaže da Specijalni sud pokušava da „optuži žrtve zločinaca“.

„Na mom i mestu puno boraca OVK-a, trebalo je da budu kriminalci, paramilitarci i fašisti Srbi, a ne oslobodioci. To sam rekao i pred tužiocima Specijalnog Suda“, rekao je Krasnići.

Krasnići kaže da se uprkos hapšenjima i pritvorima, „pripadnici OVK i dalje procesuiraju na zahtev Srbije“.

„Pred tužiocima bi trebalo da budu srpski zločinci koji su ubijali, masakrirali, spaljivali decu i starce i ubijali čak i najmlađu decu na najokrutiji način, čak i nerođenu“.

Krasnići je poziv za ispitivanje dobio još novembra meseca.

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine na Kosovu, od novembra 2018. pa do danas, ispitalo je više stotina osoba. Prema navodima kosovskih medija, samo 250 bivših pripadnika „OVK“ je ispitano ili je pozvano na ispitivanje do kraja prošle godine, optužnice još uvek nisu podignute. 


Tagovi: KosovoPravosuđeSpecijalni sudOVK

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije