10:39, 31.03.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Spirić: Još jedno lice obolelo od koronavirusa u Kosovskoj MitroviciJedan od zatvorskih radnika u Kosovskoj Mitrovici zaražen je virusom COVID-19, potvrdio je danas predsednik Privremenog opštinskog organa Aleksandar Spirić.

spiric-jos-jedno-lice-obolelo-od-koronavirusa-u-kosovskoj-mitrovici-sedam-uzoraka-poslato-na-ispitivanje

Radio Kontakt Plus

Prema njegovim rečima, još sedam radnika zatvora ima slične simptome, a ekipa iz Prištine testiraće sve radnike do kraja dana, s obzirom na to da su njihove službe zadužene za uzorkovanje.

Radnik zatvora, kod koga je konstatovan COVID-19, biće transportovan u Klinički centar u Nišu,rekao je Spirić na konferenciji za novinare.

"Bitno je da se svi koji su bili u kontaktu sa ljudima kod kojih je potvrđen COVID-19, što pre jave epidemiolozima. Budimo maksimalno odgovorni i bez potrebe ne izlazite iz kuće“, podvukao je Spirić.

Imajući u vidu da su radnici zatvora bili na svadbi u opštini Zvečan 14.marta, gde se, kako se sumnja, prethodno zarazila prva osoba sa severa Kosova, Spirić je apelovao na sve građane koji imaju bilo kakve simptome bolesti da se odmah jave epidemiolozima.

"Mole se svi, koji su imali bilo kakve kontakte sa ljudima koji su bili na svadbi u opštini Zvečan 14. marta, da se jave epidemiologu ukoliko imaju bilo kakve simptome“, kazao je Spirić.

Trenutna situacija je zabrinjavajuća, ali nema mesta panici, već se svi moramo ponašati odgovorno, ne izlaziti iz svojih domova bez preke potrebe i pridržavati se mera i u putstava lekara,  istakao je Spirić i dodao da je "ostanak kod kuće jedina preventiva kako bismo sačuvali zdravlje, živote i naš grad“.

Krizni štab Kosovske Mitrovice je 24 časa dnevno sa volonterima dostupan građanima.

Nastavlja se i distribucija pomoći i životnih namirnica svim penzionerima, podseća Spirić.

Spirić je rekao i da će u toku dana, kako je juče najavio direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, u Kosovsku Mitrovicu stići tim epidemiologa, kako bi pomagali u organizaciji prijema pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.


Tagovi: MitrovicaKorona virus

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije