11:53, 03.08.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Spirić: Pomoć za obnovu osvetljenja porte crkve Svetog Save u Južnoj MitroviciČelnici lokalne samouprave opštine Kosovska Mitrovica, obišli su danas crkvu Svetog Save u južnom delu grada i tom prilikom najavili pomoć koja je obezbeđena iz lokalnog budžeta opštine, a koja će biti upotrebljena za obnovu spoljnjeg osvetljenja porte crkve.

spiric-pomoc-za-obnovu-osvetljenja-porte-crkve-svetog-save-u-juznoj-mitrovici

Foto: Opština Kosovska Mitrovica

Tom prilikom, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, je istakao da je ovo samo mali doprinos akciji koju je pokrenulo Ministarstvo kulture i Kancelarija za Kosovo i Metohiju, u cilju očuvanja i obnove srpske kulturne baštine na prostoru Kosova i Metohije.

Takođe, Spirić je još jednom podsetio da je pomenuti pravoslavni hram, koji se nalazi u južnom delu grada, bio meta napada tokom martovskog pogroma 2004. godine, kada je zapaljen i u velikoj meri oštećen, ali uz božiju i pomoć nadležnih institucija Republike Srbije isti se obnavlja.

Posebnu zahvalnost Spirić je izrazio jereju Nenadu Stojanoviću, koji sa svojom suprugom i četvoro dece živi u objektu koji se nalazi neposredno uz crkvu, a koji je zaslužan što se u crkvi svakodnevno vrše svi verski obredi, uz veru i nadu da će broj vernika koji posećuju crkvu rasti iz dana u dan.
 


Tagovi: SPCKosovoMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije