16:35, 14.06.2019Izvor: RTK2

“Sporazum sa Srbijom moguć uz koordinaciju EU i SAD”Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da bi maksimalna koordinacija između Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država mogla rezultirati postizanjem konačnog sporazuma sa Srbijom o uzajamnom priznavanju.

sporazum-sa-srbijom-moguc-uz-koordinaciju-eu-i-sad

EPA/EFE/Petrit Prenaj

Tači je danas u Tirani odlikovao više ličnosti, koje su doprinele slobodi i nezavisnosti Kosova.

On je rekao da je Kosovo postiglo uspeh i na unutrašnjem i međunarodnom planu, ističući da je 116 zemalja priznalo Kosovo, kao i da je Kosovo ušlo u oko 200 međunarodnih organizacija.

"Kosovo ima svoje partnere i pristalice, ima svoje prijatelje, ali postoje i protivnici na evroatlantskom putu. Jedna stvar je sigurna, Kosovo ima svoju budućnost u NATO-u i Evropskoj uniji, kreće se sporo ali sigurano", rekao je Tači.

Upitan o predstojećem Pariskom samitu, on je rekao da ceni francusko-nemačku inicijativu.

"Dijalog treba bezuslovno da se nastavi, treba da se nastavi u ravnopravnim uslovima kao dijalog dve nezavisne i suverene zemlje. Cenim francusko-nemačku inicijativu u isto vreme, i takođe sam izuzetno ohrabren punom podrškom Sjedinjenih Američkih Država, tako da bi maksimalna koordinacija Evropske unije i Sjedinjenih Država mogla dovesti do postizanja konačnog sporazuma o priznavanju”, rekao je Tači.


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije