14:59, 03.08.2019Izvor: TV Most

Sportska oprema za decu iz Raniluga i Suvog GrlaHumanost ne poznaje granice i odlika je posebnih i dobrih ljudi. Jedan od mnogih koji godinama pomaže srpski narod je i Miloš Komazec iz Rokforda kod Čikaga, inače izbeglica iz Dalmacije, koji je deci iz Suvog Grla i Raniluga donirao vrednu sportsku opremu.

sportska-oprema-za-decu-iz-raniluga-i-suvog-grla

Foto: TV Most

Zbog slične patnje i sudbine koju je 1995. godine doživeo kada je proteran iz rodne Dalmacije, Miloš Komazec koji već dugi niz godina živi u Rokfordu kod Čikaga, nesebično pomaže socijalno ugrožene i druge kategorije stanovništva u centralnoj Srbiji i na Kosovu.

Miloš je obradovao decu iz Raniluga i Suvog Grla, kojima je od novca sakupljenog u Americi donirao patike i sportsku opremu.

“Rodila se ideja sasvim spontano iz razgovora sa gospodinom Zoranom Arsićem da se nešto uradi za decu iz Suvog Grla i eto tako je krenulo. Želeo bih da se zahvalim svim donatorima iz Rokforda, gradića zapadno od Čikaga, ali i ostalim donatorima iz Hamiltona, Vašingtona, Arizone, Atlante, Floride, Australije... Mora se naglasiti, da su među najvećim donatorima bili Amerikanci koji jednostavno ne znaju za bol i patnju ovog naroda ovde, tako da, kad su videli video materijale koje sam im predstavio, nisu ništa pitali, samo koliko treba”, kaže za TV Most Komazec.

“Ja i Miloš smo bili cimeri u srednjoj školi u Vranju, ja sam živeo u Bosni, on u Hrvatskoj i tako smo se u Domu našli i videli da u tom trenutku nama tada niko nije mogao da pomogne, i sada kada smo malo stali na svoje noge želeli smo da nešto uradimo za decu, da im pomognemo”, rekao je Zoran Arsić.

Donacija u vidu sportske opreme vredna 4.500 dolara namenjena je za oko 37 dece iz Raniluga i Suvog Grla, a sasvim je sigurno da će im ovi vredni pokloni puno značiti.

“Ovo mi se baš sviđa i srećna sam što smo došli ovde, sve je super i baš vam hvala”, reči su jedanaestogodišnje Darinke Tomašević iz Suvog Grla, kojima je izrazila svoju zahvalnost.


Tagovi: Kosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije