12:12, 22.10.2018Izvor: Prva, B92

„Srbi treba da se ponašaju kao Albanci devedesetih“Ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić kaže da bi Srbi na Kosovu trebalo da se ponašaju kao Albanci devedesetih godina.

srbi-treba-da-se-ponasaju-kao-albanci-devedesetih

Prva

On je, gostujući u jutarnjim vestima TV Prva, objasnio da bi Srbi trebalo da o svemu što im se dešava, a pogotovo o svim napadima koje doživljavaju, da obaveštavaju sve međunarodne organizacije, kao što su to činili i Albanci devedesetih godina.

Govoreći o poslednjem incidentu na Kosovu, u kom je grupa Albanaca kamenovala autobuse u kojima su bili Srbi kod mesta Istok, Ljajić ocenjuje da taj incident više nema nikakve veze za politikom, već sa elementarnim ljudskim pravima i bezbednošću ljudi koji su predmet napada samo zbog vere. 

„Srbi bi trebalo da se ponašaju kao Albanci devedesetih da o svemu šta im se dešava obaveštavaju međunarodnu zajednicu. To doduše neće ništa rešiti, ali će skrenuti pažnju javnosti. Jer, svet se mnogo promenuio za poslednjih 10 godina i svi su postali osetljivi na ugrožavanja manjinskih i ljudskih prava“, istakao je Ljajić. 

On objašnjava da "sva ova atmosfera ukazuje na to da nismo blizu rešavanja kosovskog problema".

Kako kaže, nema spremnosti Prištine, niti demokratskog legitimiteta da se iznesu te promene.

S druge strane, međunarodna zajednica ima druge probleme u fokusu, a mi ćemo još morati da čekamo da to pitanje dođe na njihov dnevni red, dodao je Ljajić.


Tagovi: Rasim LjajićAlbanci Srbi

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije