21:04, 28.06.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Srbi za Srbe: Porodici Ristić iz Janine Vode sagrađena kućaPorodici Ristić iz Janine Vode u opštini Obilić, humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” uručila je ključeve nove kuće.

srbi-za-srbe-porodici-ristic-iz-janine-vode-sagradena-kuca

Foto: Facebook / Srbi za Srbe

Ova šestočlana porodica, do pre samo nekoliko meseci, živela je u katastrofalnim uslovima, bez kupatila, a imali su problema i sa miševima koji su stalno ulazili u kuću. 

Ristići su živeli u kući od drveta i blata, bez kupatila. 

“Danas je najsrećniji dan za sve nas, jer konačno imamo normalne uslove za život”, kazala je ushićenim glasom Zorica Ristić.

Pored majke Zorice, ovu porodicu čine otac Slobodan i deca – Andrijana (13), Nikolina (9), Stanko (7) i Dragana (2). 

Dok majka brine o četvoro dece, otac radi u “Elektroprivredi Obilić”, ali posla nažalost nema uvek, pa veći deo godine ne prima pun iznos plate. 

Da bi preživela, porodica se bavi zemljoradnjom i stočarstvom.

“Hvala vašim donatorima što su nam omogućili bolje uslove života i učvrstili našu želju da opstanemo i ostanemo na Kosovu i Metohiji. Deca se raduju novoj kući, pogotovu dečijim sobama i kupatilu”, rekao je otac Zoran Ristić.

Iz organizacije najavljuju da će nastaviti sa aktivnom podrškom Srbima na Kosovu i Metohiji.

“Mi ćemo i u ovoj godini nastaviti sa izgradnjom i renoviranjem kuća ugroženim porodicama u našoj južnoj pokrajini, pa pozivamo sve donatore da nam se pridruže kako bi obradovali još porodica”, rekao je Đorđe Bojović, član organizacije Srbi za Srbe.

Ovo je peta kuća na Kosovu i Metohiji koju je humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” izgradila iz temelja. 

Kuća je sa opremanjem koštala 23.000 evra. 

Podsetimo, radovi su započeti u toku 2019. godine, ali su zbog nepovoljnih vremenskih uslova nastavljeni nakon zime i vanrednog stanja izazvanog korona virusom.Tagovi: DonacijaHumanitarna pomocObilićKosovoNVO

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije