23:00, 24.09.2019Izvor: Radio Kontakt Plus, Mozzart Sport

Srbija ide po medalju, protiv Francuza za finaleBilo je napeto, neprijatno i zabrinjavajuće, ali srpski odbojkaši su uspeli da slome Ukrajinu, iako su žuto-plavi pružili otpor jači nego što je iko očekivao. Rulet petog seta posle više od dva sata igre stao je na plavo. Srbija ide u polufinale Evropskog prvenstva - 3:2 (21:25, 25:23, 25:22, 19:25, 15:9)

srbija-ide-po-medalju-protiv-francuza-za-finale

twitter.com/ossrb

A, tamo će Atanasijevića, Kovačevića i ekipu čekati Francuska. Trikolori su u drugom četvrtfinalu preslišali Italijane (3:0) i zakazali duel sa Srbijom.

Igraće se u petak u Parizu i biće to prilika za naš državni tim da napravi korak dalje u odnosu na prethodni šampionat, na kojem je osvojio bronzanu medalju. Ali, da bi to uspeli, moraće plavi mnogo, mnogo bolje nego večeras...

Teško da je iko očekivao baš takav otpor Ukrajine, iako je do duela sa Srbijom došla efektnom pobedom protiv Belgije. Nikada ova selekcija sa istoka Evrope nije igrala u polufinalu šampionata kontinenta, male su šanse da je iko pre početka takmičenja „video“ u završnici, ali je žestoko preznojila plave.

Višak iskustva u srpskom timu je možda bio presudan. Kvalitet je svakako na strani naše ekipe, ali igra ove večeri nije bila na nivou. Štaviše, bila je to najslabija partija pulena Slobodana Kovača od početka šampionata.

Kada je bilo najteže, srpski odbojkaši su bili najbolji. U petak protiv Francuske idemo po novu medalju!


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije