09:24 | 08.08.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Srbija: MUP u akciji pojačane kontrole brzine kretanja vozilaPripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Uprave saobraćajne policije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila. Od početka godine, zbog neprilagođene brzine kretanja, dogodilo se 140 najtežih saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo ukupno 155 lica - saopšteno je iz MUP-a Srbije. 

srbija-mup-u-akciji-pojacane-kontrole-brzine-kretanja-vozila

Foto: MUP Srbije

Saobraćajna policija će svakoga dana akcije angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, to jest, „presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema - navode. 

Napominju i da će određeni broj patrola snimati brzinu kretanja bez zaustavlјanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimlјena u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu lica koje je učinilo prekršaj.  

"Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja i naglašava da se od početka ove godine, zbog neprilagođene brzine kretanja, dogodilo 140 najtežih saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo ukupno 155 lica" - navodi se u saopštenju i dodaje da je od početka godine, zbog prekoračenja brzine sankcionisano više od 230.000 vozača, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Ova akcija će se sprovoditi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).
Tagovi: MUP SrbijeSrbija

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije