19:23, 18.05.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Srebro i bronza za Mitrovčane na prvenstvu svetaMitrovčani Danilo Radosavljević i Aleksandar “Mlata” Vukosavljević osvojili su srebrnu i bronzanu medalju na svetskom prvenstvu u "grappling"-u, održanom u Kovinu.

srebro-i-zlato-za-mitrovcane-na-prvenstvu-sveta

facebook.com/Mlata.MMA

Oni su učestvovali na takmičenju pod okriljem ADCC-a, najjače svetske organizacije u “grappling”-u (prim. aut. - spoj brazilske džiu džice i rvanja), pa samim tim osvajanje ova dva odličja predstavlja veliki uspeh za MMA klub Kosovska Mitrovica i naš grad.

Aleksandar Vukosavljević, takmičar i trener ovog kluba, osvajač je bronzane medalje, u kategoriji “intermedium”, do 83kg.

“Prvi meč sam bio bolji od borca iz Brazila, drugi meč sam izgubio zbog loše sudijske odluke. Nakon toga sam odradio meč za treće mesto protiv borca iz Srbije, njega sam ubedljivo dobio,” - kaže Vukosavljević za Radio Kontakt Plus.

Danilo Radosavljević se okitio srebrom. Takmičio se u tzv. “beginners” kategoriji, do 70 kg.

“Danilo je prezadovoljan, jer je vicešampion sveta. Dačo je svoje mečeve odradio fenomenalno. Prvi meč je radio protiv 12 godina starijeg protivnika iz Grčke, a nakon toga se borio protiv dečka iz Srbije. U trećem meču, u finalu, izgubio je na poene. Mnogo sam ponosan i drago mi je zbog njega, jer je u pitanju dečko koji još uvek nema 18 godina, a napravio je tako veliki rezultat,” - dodaje Vukosavljević.

“Mlata” je najavio odlazak na Tajland na usavršavanje jula meseca, uz obećanje da će tek uslediti još bolji rezultati njega i njegovih drugara iz MMA kluba Kosovska Mitrovica.Tagovi: KosovoMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije