15:17, 29.12.2018Izvor: Radio Kontakt plus

Srpska lista: Montiran, politički motivisan proces protiv Radoičića"Izjava kosovskog specijalnog tužioca Sile Hodže kako tužilaštvo još uvek utvrđuje ulogu potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, a u vezi sa navodnom istragom o ubistvu gospodina Olivera Ivanovića, u potpunosti je razotkrilo montirani i politički motivisan proces koji se vodi u Prištini protiv gospodina Radoičića", ocenjuje Srpska lista.

srpska-lista-montiran-politicki-motivisan-proces-protiv-radoicica

Foto: Radio Kontakt plus

Kako je saopšteno iz Srpske liste, isti takav proces se vodi i protiv trojice Srba uhapšenih u severnom delu Mitrovice - Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića i Dragiše Markovića.

Kosovski tužilac: Istražujemo ulogu Milana Radoičića u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Specijalni kosovski tužilac Sile Hodža izjavio je da policija Kosova u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom radi na utvrđivanju uloge potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića u slučaju ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanović.

On je za Insajder (insajder.net) naveo da to Tužilaštvo ne može da objavi dokaze o umešanosti Radoičića u ubistvo jer je slučaj u istražnoj fazi.

"Kancelarija Specijalnog tužilaštva Kosova radi na bazi primenjivih zakona skupljajući dokaze i činjenice za svaki slučaj na kojem radi", kazao je Hodža.

"Tužilaštvo priznaje da ne zna koju je ulogu, u toj njegovoj insunuaciji, imao gospodin Radoičić, pa se pitamo na osnovu kojih dokaza tvrdi da je on imao ikakvu ulogu u tom događaju?"

Srpska lista: Izjava tužioca najbolji dokaz da ovaj proces nije zasnovan na dokazima 

Iz Srpske liste navode da je izjava tužioca "najbolji dokaz da ovaj proces nije zasnovan na dokazima već sa ciljem zastrašivanja srpskog naroda, a uperen protiv najistaknutijih boraca za slobodu i pravo na život srpskog naroda na Кosovu i Metohiji ,poput našeg potpredsednika Radoičića".

Samo na КiM po principu "kadija te tuži, kadija ti sudi", Srbi u postupcima moraju da dokazuju nevinost umesto da tužilac dokazuje njihovu krivicu, takođe navode.

"Zločin protiv prava i pravde, i protiv ovih poštenih porodičnih ljudi je karakteristika ovog montiranog procesa, u kome po priznanju samog tužioca, ali i izjava advokata odbrane sud govori o krivici naših sugrađana - poput pomaganja u izvršenju dela nepoznatom licu, odavanje službene tajne razgovorom (čiji se sadržaj niti zna, niti postoje dokazi da je on ikada obavljen niti sa kim), ili o krivici lica čija uloga u izvršenju dela nije poznata", dodaje Srpska lista.

"Iako ništa od navedenog tužiocu nije danas poznato, na osnovu čega je 23. novembra doneo odluku da se izvrši brutalni upad sa, do zuba naoružanim jedinicama, na sever Кosova, u izuzetno osetljivom trenutku, i da izvrši hapšenja upadajući u porodične stanove naših sugrađana uz primenu ničim izazvane sile i maltretiranja čitavih porodica sa maloletnom decom? Odgovor je svima nama dobro poznat, cilj je bio izazivanje haosa i straha kod srpskog stanovništva, a to ova izjava i definitivno razotkriva", stoji u saopštenju Srpske liste.

Vučić: Zar nisu Radoičića već "istražili" i unapred osudili?

Povodom izjave kosovskog tužilaštva da istražuje ulogu Milana Radoičića u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, Vučić je upitao zar nisu već "istražili" Radoičića i unapred ga osudili da je ubica. 

"Zar nisu išli da ga hapse? Zar nije ubica? Kako sada to istražuju? Mene su ubedili u mnogim medijima u centralnoj Srbiji da je ubica. Kako sada u Prištini istražuju njegovu ulogu, a već unapred su ga bili osudili i oni i mediji u Srbiji i Rada sa Savskog venca, koja se lažno predstavlja da je sa KiM?", kazao je Vučić.

Konstatovao je da izgleda ima još da istražuju, jer su lagali kao i uvek što lažu. Podsetio je da je u javnost izneo saznanja o ubistvu Ivanovića do kojih su došli srpski organi i dodao da to svakako nije slučajno uradio.

"Radi se o njihovim pričama, u kojima je važno sve svaliti na Srbiju, i provoditi najgore mere protiv Srbije", ocenio je on.

Vučić je kazao da je Srbija spremna da uhapsi svakog Srbina za kojeg neko iznese i najmanji dokaz da je ne ubio, već učestvovao u ubistvu Olivera Ivanovića. Dodao je da je ono što, s tim u vezi, pričaju Hašim Tači i Ramuš Haradinaj samo "šuplja priča".


Tagovi: PravosuđeSrpska lista

Povezane vesti