15:04, 20.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Srpska lista: Politički establišment Prištine nespreman da gleda u budućnostNakon pretresa Doma zdravlja u Štrpcu od strane inspekcije kosovskog Ministarstva zdravlja i Kosovske policije, iz Srpske liste je saopšteno da najoštrije osuđuju ovakve postupke prištinskih vlasti.

srpska-lista-politicki-establisment-pristine-nespreman-da-gleda-u-buducnost

Radio Kontakt Plus

Srpska lista poziva UNMIK, KFOR, EU, ambasade u Prištini i SZO da hitno reaguju i “spreče ovakvo iživljavanje nad srpskim lekarima i građanima na Kosovu i Metohiji”, navodi se u saopštenju.

“U trenutku kada se čitav svet suočava sa posledicama pandemije i kada je vakcina jedini način da se pošasti stane na kraj, nesposobnost da za građane obezbedi vakcine Priština prikriva nasilnim upadima i demonstracijom sile u srpskim zdravstvenim ustanovama, u nadi da će im to doneti jeftine političke poene”, dodaje se u saopštenju.

Iz ove stranke navode “da je ovo još jedan dokaz zašto su poslanici Srpske liste svojevremeno uskratili podršku ovoj Vladi”, te istovremeno upozoravaju, da će imati u vidu ovakvo ponašanje onda kada budu vršili procenu sa kim će biti u koaliciji nakon predstojećih vanrednih izbora.

“Ovom prilikom se zahvaljujemo našoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću, jer čini sve što je moguće da se i srpski narod na Kosovu i Metohiji vakcinacijom zaštiti od ove pošasti. Isto tako se zahvaljujemo što je naša država spremna da vakcine ustupi svim ostalim zajednicama na ovim prostorima, jer duboko verujemo da bi svi građani to prihvatili, ali da je očigledno politički establišment Prištine nespreman da gleda u budućnost, prihvati ovaj gest dobre volje i pokaže brigu o svojim građanima, umesto o svojim ličnim, partijskim interesima”, stoji u saopštenju.


Tagovi: Srpska listaŠtrpceKorona virusKosovo

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije