13:01, 14.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Srpska lista pozvala EU da reaguje na kršenje sporazuma o slobodi kretanjaSrpska lista najoštrije osuđuje odluku Prištine da onemogući direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju, Petru Petkoviću, da danas obiđe ugrožena srpska domaćinstva na Кosovu i poziva Evropsku uniju da hitno reaguje na flagrantno kršenje Briselskog sporazuma, ali i tekovina Evropske unije o slobodi kretanja.

srpska-lista-pozvala-eu-da-reaguje-na-krsenje-sporazuma-o-slobodi-kretanja

Radio Kontakt Plus

“U trenutku kada se naši građani suočavaju sa strašnim poplavama koje odnose sve ono što su teškom mukom ovi vredni domaćini sticali godinama, i kada zahvaljujući Кancelariji za Кosovo i Metohiju i Vladi Srbije timovi rešavaju urgentne potrebe i probleme u poplavljenim područjima, u Prištini igraju neke političke igre zarad sticanja jeftinih političkih poena u predizbornoj kampanji”, navodi se u saopštenju iz Srpske liste.

Dodaje se da ih razočarava ćutanje međunarodne zajednice koja je najpozvanija da reaguje na ove provokacije i kršenje sporazuma. 

“Pitamo se da li je ovo ćutanje znak odobravanja”, stoji u saopštenju.

Vršilac dužnosti kosovske ministarke spoljnih poslova, Meljiza Haradinaj Stubla, objavila je prehodno da je direktoru Kancelarije za KiM, Petru Petkoviću, odbijen zahtev za posetu.

"Sve dok se Srbija ponaša destruktivno, njeni zvaničnici ne mogu da uđu na Kosovo", navela je Haradinaj Stubla u objavi na Fejsbuku.

Planirano je bilo da Petković danas obiđe više ugroženih porodica u Kosovskom Pomoravlju, u opštini Gračanica, kao i na severu Kosova.


Tagovi: Srpska listaKosovoPetar Petković

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije