15:26, 06.09.2019Izvor: RTS

Srpska lista predala spisak kandidata za izboreListu kandidata za predstojeće izbore na Kosovu, Srpska lista predala je Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini.

srpska-lista-predala-spisak-kandidata-za-izbore-3

Foto: N1

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da će Srpska lista imati snažnu podršku predsednika Aleksandra Vučića, uz, kako je rekao, "istovremene napade ne političkih partija, već pojedinih Srba kojima je lični interes iznad nacionalnog i kojima očigledno država Srbija nije otadžbina".

"I na ovim izborima Srpska lista će imati najbolje kandidate na svojoj listi, kandidate koji će se u Skupštini, a ne na ulici boriti za veća prava i za bolji život i za interese srpske zajednice, i ne samo Srba već i Goranaca, Roma, Aškalija i svih onih drugih kojima je bolji život u interesu", rekao je Rakić.

Pozvao je sve ostale srpske stranke da se priključe Srpskoj listi i rekao da je ubeđen da će Srpska lista osvojiti svih 10 zagarantovanih mesta koliko u skupštini pripada Srbima.

Predaji liste Centralnoj izbornoj komisiji prisustvovala je većina kandidata.

Na listi su predstavnici Srba iz gotovo svih sredina na Kosovu. Od 17 kandidata šest je žena.

Na listi su Igor Simić, Zoran Mijsilović, Miljana Nikolić, Slavko Simić, Ivan Todosijević, Jasmina Dedić, Miloš Perović, Ljubinko Karadžić, Verica Žćeranić, Branislav Nikolić, Milan Kostić, Vinka Radosavljević, Milan Joksimović, Ksenija Božović, Boža Stojanović, Mirjana Nikolić i Svetislav Jokić.


Tagovi: Kosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije