13:31, 04.03.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

"Srbi u opštini Lipljan uznemireni, KFOR i EULEX da pojačaju svoje prisustvo na terenu"Povodom ispisivanja grafita UČK na četiri srpske kuće u selu Suvi Do, koje pripada opštini Lipljan, predstavnici Srpske liste osudili su ovaj vandalski čin i pozvali nadležne da hitno nađu i kazne odgovorne.

srpska-lista-srbi-u-opstini-lipljan-uznemireni-kfor-i-eulex-da-pojacaju-svoje-prisustvo-na-terenu

Foto: Kontakt plus radio

Iz pomenute stranke poručuju da je ispisivanje grafita UČK "rezultat višednevne veštačke tenzije koju podgrevaju neodgovorne izjave kosovskih zvaničnika", te da je "srpski narod suočen sa antisrpskom histerijom, pristiscima i napadima, čime se ugrožava krhki mir na Kosovu".

"Ovaj slučaj je izazvao uznemirenje našeg naroda, posebno zbog činjenice da Kosovska policija i pored prijave meštana nije izašla na lice mesta i izvršila uviđaj. Apelujemo na naše sunarodnike da ostanu mirni i suzdržani. Mir nam je svima preko potreban", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista je pozvala predstavnike međunarodne zajednice, pre svega KFOR i EULEX da "pojačaju svoje prisustvo na terenu i preventivno deluju na one koji bi da ugrožavaju mir i spokojstvo građana".
Tagovi: LipljanSrbiSrpska lista

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije