11:40, 04.10.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Srpska lista zahteva od nadležnih da hitno istraže slučaj napada na decu u Donjoj BrnjiciSrpska lista najoštrije osuđuje sinoćni napad na srpsku decu u Donjoj Brnjici i zahteva od svih nadležnih organa da najhitnije istraže ovaj slučaj, pronađu i kazne odgovorne.

srpska-lista-zahteva-od-nadleznih-da-hitno-istraze-slucaj-napada-na-decu-u-donjoj-brnjici

Radio Kontakt Plus

Postojanje video-snimaka koji su zabeležili napad na nedužnu decu je sasvim dovoljan da policija na delu pokaže da je spremna da zaštiti građane, ali i liši slobode one koji krše zakon, bez obzira na nacionalnost žrtava ili napadača, navodi se u saopštenju iz Srpske liste dodajući da po ovom pitanju treba da reaguje i međunarodna zajednica.

„Tu pre svega mislimo na Кfor i Euleks koji su mandatom obavezni da obezbede sigurno okruženje za sve“, precizira se u saopštenju.

Takođe se podseća da je ovo drugi napad na srpsku decu, za svega desetak dana, te se postavlja pitanje odgovornosti svih koji su zaduženi da obezbede sigurnost i mir.

„Samo pukom srećom sinoć nije bilo ranjenih i poginulih, ali su posledice više nego vidljive, a ogledaju se kroz uznemirenje čitavog srpskog naroda. Ovaj slučaj je još jedan primer neprimerene policijske reakcije i nepostojanja volje da se zaštite nevećinske zajednice, čime se produbljuje nepoverenje Srba u kosovske institucije“, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, dvojica nepoznatih napadača, sinoć su repetirala pištolj, a potom i pucala u dvorištu škole u Donjoj Brnjici kod Prištine gde su se u tom trenutku nalazila srpska deca. Povređenih nije bilo.

Kako je preneo RTS, policija je na mesto događaja stigla nakon 45 minuta od prijave incidenta.


Tagovi: PrištinaSrbiSrpska listaNapad

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije