21:08, 06.08.2018Izvor: RTV Puls

“Srpska solidarnost hranom” iz RS, pokloni za bebe u PasjanuPASJANE - Članovi ogranka humanitarne organizacije “Srpska solidarnost hranom” iz Republike Srpske, poklonili su prethodnih dana oko petnaestak higijenskih paketa  za novorođenčad u porodilištu u Pasjanu. 

srpska-solidarnost-hranom-iz-rs-pokloni-za-bebe-u-pasjanu

RTV Puls

Pelene, cucle, flašice, inhalatori i ostala sredstva za higijenu dobro su došli za negu beba u prvim danima posle porođaja.
 
Glavni tehničar Zdravstvenog centra Gnjilane Sreten Trajković kaže da ovo nije prvi put da “Srpska solidarnost hranom” pomaže porodilištu u Pasjanu. Ističe da je svaki vid pomoći dobrodošao.
 
“U subotu članovi ove organizacije doneli su higijenke pakete za novorođenčad  i to nije prvi put  da nam pomažu”, rekao je za RTV Puls glavni medicinski tehničar u Zdravstvenom centru Gnjilane Sreten Trajković i dodao da su nekoliko paketa uručili porodiljama.
 
Prve pakete pomoći već su dobili nedavno rođeni, Ilija i Ognjen. 
 
Tridesettrogodišnja Zorica Dimić iz Straže koja je na svetog Iliju rodila sedmo dete, kaže da vrednost poklona nije toliko bitna, koliko je bitno da neko misli na njih. Dodaje da je izuzetno zadovoljna tretmanom koji ima u porodilištu.  
 
Sličnog je mišljenja i majka malog Ognjena, Dijana Cvetković iz Gornjeg Kusca.  Na svet je donela drugu bebu, a pelene i ostala higijenska sredstva olakšaće im koliko toliko prve dane nakon rođenja.
 
Do sada su se u porodilištu u Pasjanu rodile 84 bebe, dok su 2017.godine rođene 103. Ako napravimo statistiku smeši nam se novi rekord kada je reč o natalitetu u Kosovskom Pomoravlju. 
 


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije