10:37 | 17.11.2022 Izvor: Kim

U kosovskom parlamentu novih deset srpskih poslanikaSrpski poslanici, njih deset, položili su danas zakletvu u kosovskom parlamentu, javlja Radio Kim. Oni su na taj način preuzeli dužnost poslanika Srpske liste koji su nedavno podneli ostavke na svoje funkcije.

srpski-poslanici-polozili-zakletvu-u-kosovskoj-skupstini

Foto: Kim

U kosovskoj skupštini i dalje će biti najviše poslanika iz redova Srpske liste, njih devet.

Novi predstavnici pomenute političke stranke u kosovskom parlamentu su: Ksenija Božović, Olivera Zdravković, Biljana Maksić, Nenad Radenković, Milan Kostić, Zoran Maksimović, Milan Joksimović, Radoš Mihajlović i Svetislav Jokić.

Cvetko Veljković je jedini poslanik koji dolazi iz Građanske inicijative "Sloboda, pravda, opstanak".

Zanimljivo je to što srpsku zajednicu u kosovskoj skupštini, iako su na prethodnim izborima učestvovali kao kandidati Srpske liste, trenutno u najvećem broju predstavljaju članovi Socijalističke partije Srbije i Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda", a ne Srpske napredne stranke kao što je do sada bio slučaj.

Odmah po polaganju zakletve, srpski poslanici su napustili skupštinsku salu.

Nakon toga u parlament je stigao kosovski premijer Aljbin Kurti.

Podsetimo, poslanici Srspke liste podneli su ostavke 7. novembra, nezadovoljni odlukom vlade u Prištini o preregistraciji vozila i nakon suspenzije komandira Kosovske policije za region Sever, Nenada Đurića.
Tagovi: SrbiSkupštinaKosovo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije