16:12, 23.08.2019Izvor: Radio Goraždevac

Srpski povratnici u Brestoviku drugi dan bez vodeNepoznate osobe presekle su protekle noći u selu Brestovik kod Peći vodovodnu cev koja napaja donji deo sela, gde živi petnaest srpskih povratničkih porodica. Cev je oštećena tako da je brza sanacija nemoguća.

srpski-povratnici-u-brestoviku-drugi-dan-bez-vode

Foto: Radio Goraždevac

Slađana Miletić, koja u ovom selu živi sa suprugom i četvoro dece, izjavila je za Radio Goraždevac da su o ovom slučaju obavestili policiju, lokalne vlasti, KFOR, OEBS i UN.

Miletić je izrazila sumnju da su cev presekle lokalne albanske kompanije, koje sa još nekoliko kuća u gornjem delu Brestovika imaju vodu.

Kao razlog za takve sumnje, navodi to što je sa njihove strane prekinute cevi postavljen čep.

„Imamo veliki broj grla stoke i domaćinstvo koje ne može da funkcioniše bez vode. Očekujemo od nadležnih da reše ovaj veliki problem za sve nas koji živimo preko reke“, izjavila je Miletić za Radio Goraždevac.

Vodovod u selu Brestovik izgradila je međunarodna organizacija Mercy Corps u saradnji sa opštinom Peć. Ovo nije prvi slučaj da povratnici u Brestoviku imaju problem sa vodosnabdevanjem.

Prve porodice vratile su se u povratničko selo još septembra meseca 2004. godine. Tamo trenutno živi dvadeset porodica, koje uglavnom žive od socijalne pomoći i poljoprivrede.


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije