KP: U Leposaviću priveden osumnjičeni za napad na novinare 29. maja; Svećlja objavio fotografiju i puno ime i prezime privedenog

KP saopštila informacije o hapšenju zbog napada na novinare i detalje današnjeg slučaja takođe u Leposaviću.
Image
Foto: Danas ispred zgrade opštine Leposavić, Radul Radovanović

U Leposaviću je danas priveden Srbin zbog napada na novinare 29. maja u ovoj opštini – potvrdila je Kosovska policija. Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja objavio je i puno ime i prezime privedenog, kao i njegovu fotografiju.

„Kao rezultat rada i intenzivnih istraga policijskih jedinica, bilo je moguće identifikovati osumnjičenog koji je 29. maja 2023. godine u Leposaviću napao novinare više medija“ – navodi policija, ne precizirajući o kojima se medijima radi.

„Nakon obezbeđivanja dokaza i identifikacije osumnjičenog (Srbina), on je danas u popodnevnim časovima uhapšen u Leposaviću, a potom je sproveden u policijsku stanicu na razgovor i dalje policijske postupke. Sve dalje radnje biće preduzete u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima“ – dodali su.

Iz policije navode da „ostaju posvećeni realizaciji svojih zakonskih i ustavnih obaveza“, „održavanju reda i javne bezbednosti, vladavini zakona i privođenju pravdi osumnjičenih za kršenje zakona i reda“.

Svećlja, sa druge strane, navodi da je N.V. „jedan od vođa grupe koja je 29. maja napala novinare medija Kallxo u Leposaviću“.

„N.V. suočiće se sa pravdom za napade na naše novinare. Svi napadači i kriminalci biće izvedeni pred lice pravde, alternativa nema. Čestitam Policiji Kosova na radu u istrazi i hapšenju napadača na novinare. Nastavljamo, posvećeni, za beskompromisnu ​​pravdu protiv fašističke milicije“ – naveo je Svećlja.

Nešto ranije Kosovska polcija se takođe oglasila saopštenjem, navodeći informacije u vezi sa današnjim napadom na novinare u Leposaviću, koji izveštavaju na albanskom jeziku.

„U blizini opštine Leposavić, pojedinac/kriminalna grupa je bacila napravu za koju se sumnja da je šok bomba, a brutalno je napadnuto nekoliko novinara raznih medija na Kosovu. Prema dosadašnjim saznanjima, radi se o devet napadnutih novinara koji su bili na službenoj dužnosti prateći dešavanja u blizini opštine Leposavić, gde su neki od njih zadobili i razne telesne povrede, te dobili i medicinski tretman“ – navode iz KP-a.

„Pored fizičkih napada i nasilja nad novinarima, oštećena je i razna oprema za snimanje, jednom je oduzeta službena kamera medija, dok je drugom otet mobilni telefon“ – dodaju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.