14:33, 10.09.2020Izvor: Tanjug, RTS

Stano: Rešavanje statusa nevećinskih zajednica ključnoPortparol Evropske unije Peter Stano kaže da je na poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine u Briselu otvorena i ključna tema koja se odnosi na rešavanje statusa nevećinskih zajednica.

stano-resavanje-statusa-nevecinskih-zajednica-kljucno

Foto: N1

Peter Stano rekao je za Tanjug da je kao deo pregovora oko jednistvenog sveobuhvatnog sporazuma ključno da se reše pitanja nevećinskih zajednica.

Stano dodaje da je Zajednica srpskih opština dogovor iz 2013. godine koji za cilj ima rešavanje potreba nevećinske srpske zajednice na Kosovu.

Istovremeno, on potvrđuje da je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ponovio poziciju cele EU da je krajnje vreme da se reše sva pitanja i nađe zajednički prihvatljivo rešenje koje bi rezultiralo poravnoobavezujućim sporazumom o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

"Pokušavamo da dovedemo sva pitanja do uspešnog rešenja. Naša želja i cilj je da se ovi razgovori završe što je pre moguće, a na dvema stranama je da nađu zajednički prihvatljivo rešanje", zaključuje Stano.


Tagovi: DijalogEUPeter StanoZSO

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije