13:25, 04.02.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Stara mehanizacija, nedostatak radne snage, divlje deponije - neki od problema JKP "Standard"Početak rada Regionalne deponije, angažovanje dodatnih radnika, poboljšanje mehanizacije i divlje deponije, bile su samo neke od tema današnjeg sastanka predstavnika lokalne samouprave i JKP "Standard" iz Kosovske Mitrovice.

stara-mehanizacija-nedostatak-radne-snage-divlje-deponije-neki-od-problema-jkp-standard

Radio Kontakt Plus

Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog opštinskog organa, kaže da je glavni i osnovni cilj poboljšanje uslova života u Kosovskoj Mitrovici.

„Zajednički interes svih nas je da se više posveti pažnja zaštiti životne sredine. Svi zaposleni u Standardu ulažu maksimalne napore da se održava higijena u gradu, ali to ne mogu sami već je potrebna podrška građana koji trebaju biti savesni kada je odlaganje smeća u pitanju,“ - kazao je Spirić.

Problem deponije je jedan od najvećih sa kojim se grad suočava, kazao je on i dodao da će Regionalna deponija za par meseci početi sa radom, čime će se umnogome olakšati rad ovog preduzeća.

„Kroz angažovanje dodatnih radnika i poboljšanje mehanizacije nadam se da ćemo uspeti da sačuvamo zdravlje naših sugrađana, što je nama prioritet i nećemo dozvoliti da divlje deponije u gradu funkcionišu niti niču. Dogovorili smo se sa pojedinim radnim jedinicama unutar Standarda, kada je u pitanju angažovanje radnika, da pojačamo njihovu aktivnost i stimulisanje, tako da će biti vidljiviji i prisutniji na ulicama grada,“ - dodao je Spirić.

Problem JKP "Standard" je zastarela mehanizacija i izmeštanje iz prostorija, iz južnog dela grada nakon 1999. godine. Veliki broj mašina i opreme nedostaje ovom preduzeću, pa je samim tim otežan rad.

Spirić je uputio i poziv bratimljenim opštinama iz centralne Srbije, da pomognu kako bi žitelji Mitrovice živeli u zdravoj sredini.

Srđan Vučinić, upravnik Radne jedinice čistoće JKP "Standard", zahvalio se na poseti predstavnicima lokalne samouprave i na tome što su saslušali probleme zaposlenih u tom preduzeću.

„Problema zaista ima puno, i to nisu problemi samo Mitrovice, već čitavog regiona. Mi ćemo se zaista potruditi da u budućnosti odradimo svoj posao najbolje što možemo, a građani ako imaju bilo kakav problem ili sugestiju da nam se obrate kako bi smo sve rešili u najbržem mogućem roku,“ - kazao je Vučinić.

On je uputio apel Mitrovčanima da pravilno odlažu smeće, ne dovode do stvaranja divljih deponija i dodao da je veoma bitno da Mitrovica bude lep i čist grad i da budemo ponosni na njega, a to je jedino moguće ako ga održavamo i budemo savesni građani.


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije