13:40 | 09.12.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Stipendije za magistarske programe na univerzitetima EUEvropska unija i kosovska vlada nedavno su objavile 13. poziv za dostavljanje aplikacija Young Cell Scheme, EU program postdiplomskih stipendija. Poziv će biti otvoren do 27. decembra i mogu se prijaviti svi diplomirani i postdiplomski studenti i javni službenici sa Kosova rođeni nakon 1. januara 1988. godine. 

stipendije-za-magistarske-programe-na-univerzitetima-eu

Foto: radio-banovina.hr

Uspešnim kandidatima biće ponuđena prilika da studiraju na jednogodišnjim ili dvogodišnjim master programima na jednom od univerziteta u državama članicama EU, saopšteno je iz Kancelarije EU na Kosovu. 

Program nudi do 45 punih stipendija, dok će studije biti na engleskom jeziku. 

Poziv je, između ostalog, otvoren za diplomce prava, javne uprave, upravljanja ljudskim resursima, ekonomije, finansija, menadžmenta, energetike, životne sredine i klimatskih promena, saobraćaja, primenjene nauke i društvenih nauka. 

Predstavnici nevećinskih ili različitih zajednica i žene snažno se ohrabruju da se prijave, dodaje se u saopštenju.

Svi zainteresovani aplikanti treba da posete veb-stranicu da se registruju i dobiju dalja uputstva. 

EU i kosovska vlada zajednički finansiraju program u iznosu od šest miliona evra. Program sprovode Konzorcijum Aristotelovog univerziteta u Solunu iz Grčke i Institut National du Service Public iz Francuske.
Tagovi: EUObrazovanjeVlada Kosova

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije