18:59, 11.10.2019Izvor: Beta, N1

Stotine komada oružja zaplenjeno u operaciji u Francuskoj, pominje se i SrbijaViše od 400 komada oružja, uključujući jurišne puške, zaplenjeno je tokom operacije od utorka do četvrtka u pedeset francuskih departmana "protiv domaće i međunarodne trgovine oružjem", objavilo je tužilaštvo u gradu Renu, na zapadu Francuske.

stotine-komada-oruzja-zaplenjeno-u-operaciji-u-francuskoj-pominje-se-i-srbija

Foto: AFP/ Valery Hache

U toj operaciji je više od 350 žandarma obavilo više od stotinu pretresa, a "sto umešanih ljudi je saslušano", kaže tužilaštvo.

Više od 400 komada ilegalno držanog oružja, mahom pištolja, zaplenjeno je, kao i dvadeset jurišnih pušaka.

Ta operacija je izvedena posle hapšenja četiri trgovca oružjem u februaru, koji su uvozili oružje iz Sjedinjenih Država i Srbije, i posle otkrivanja radionice za "remilitarizaciju oružja" - za osposobljavanje ranije neutralizovanog ratnog oružja, u Sen-e-Marnu, kod Pariza, saopštilo je tužilaštvo.

"Remilitarizacija neutralizovanog oružja" smatra se jednim od izvora snabdevanja ilegalnog tržišta oružja u Francuskoj, uz trgovinu oružjem s Balkana i prodaju koju su pokrenuli kolekcionari i ljubitelji oružja.

Po podacima stručnjaka za naoružanje, ukupno je između tri i sedam miliona komada oružja u ilegalnom prometu na Balkanu.


Tagovi: SrbijaFrancuskaPolicija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije