11:59, 21.10.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Suđenje Krstiću odloženo zbog korone, novi termini krajem novembraPred posebnim odeljenjem za teška krivična dela Osnovnog suda u Prištini glavni pretres protiv Zlatana Krstića iz Kragujevca, kojeg kosovsko Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je izvršio krivično delo „ratnog zločina protiv civilnog stanovništva“, odložen je za novembar.

sudenje-krsticu-odlozeno-zbog-korone-novi-termini-krajem-novembra

Foto: M.Stoisavljević

Krstićev branilac, advokat Dejan A. Vasić, kaže da je suđenje odloženo zbog testiranja jednog od članova sudskog veća na koronavirus.

Ročišta su prvobitno bila zakazana za 20, 21. i 30. oktobar,  a novi termini su 20, 27. i 30. novembar. 

Vasić smatra da bi Krstiću pritvor trebalo da bude zamenjen blažom kaznom. 

„Mom branjeniku se duže od šest meseci odlaže suđenje i produžava pritvor, zbog situacije sa kovid-19. Iako su razlozi opravdani, zbog čitave situacije, a pogotovu zbog Krstićevog ugroženog zdravlja, sud bi trebalo da razmisli o zameni pritvora nekom drugom, blažom merom“, ističe Vasić.

Naglašava da Krstić nije učestvovao u ubistvu četiri člana porodice Nuha u Nedorimlju, za šta se tereti, napominjući da njegov branjenih tokom sukoba nije bio na KiM, već u Kragujevcu.

Zlatan Krstić optužen je za progon, otmicu, a potom i ubistvo četvoro članova porodice Nuha iz Nerodimlja kod Uroševca. U pritvoru je od aprila 2019. godine.


Tagovi: PravosuđeSrbiRatni zločin

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije