13:54, 19.09.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Sunjog: Kosovo ima budućnost u EUŠef Kancelarije EU na Kosovu Tomaš Sunjog izjavio je danas, da je njegov glavni zadatak da unapredi odnose EU i Kosova.

sunjog

Foto: Printscreen from facebook.com/EuropeanUnionInKosovo

Sunjog je u video poruci na društvenoj mreži Facebook kazao, da je na Kosovo stigao u vreme krize koja je izazvana pandemijom korona virusa.

Dodao je, da je EU pomogla Kosovu u prevazilaženju problema koje je uzrokovala pandemija sa 168 miliona evra humanitarne pomoći, grantovima i zajmovima.

Apelovao je na građane da se pridržavaju mera prevencije - da nose zaštitne maske, drže fizičku distancu i održavaju ličnu higijenu.

Sunjog je kazao da Kosovo ima budućnost u EU i jasnu evropsku perspektivu i dodao da su EU i njene članice najveći donatori i trgovinski partneri Kosova.

“Daću sve od sebe da pomognem Kosovu da napreduje na svom evropskom putu. Isto tako očekujem da sve kosovske institucije ubrzaju svoje napore i ostvare napredak na putu ka Evropi. Takođe, očekujem da će biti pod stalnim pritiskom i kontrolom građana Kosova koji zaslužuju evropsku budućnost”, rekao je Sunjog.

On je kazao i da je svestan činjenice koliko je evropski identitet važan građanima, da zna koliko je važno da se sa Kosova može putovati bez ograničenja i izrazio nadu da će se taj problem rešiti uskoro.


Tagovi: EUKosovoTomaš Sunjog

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije