10:47, 31.01.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Svečano otvoren aneks PU “Danica Jaramaz” u Mitrovici (FOTO)Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, prisustvovao je danas svečanom otvaranju isturenog odeljenja predškolske ustanove “Danica Jaramaz”, koje se nalazi u naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Mitrovice.

svecano-otvoren-aneks-pu-danica-jaramaz-u-mitrovici

Foto: Radio Kontakt Plus

Đurić je nakon obilaska aneksa PU “Danica Jaramaz” i podele paketića mališanima, rekao da je praznik uvek kada se otvara objekat ovog tipa i poželeo prijatan boravak svima koji će koristiti usluge ove obrazovno-vaspitne ustanove.

„Nastavićemo da radimo na stvaranju boljih uslova za život i opstanak našeg naroda. Ovaj vrtić nikao je na mestu koje je okruženo novim stambenim zgradama, u kojima su smešteni naši sunarodnici ovde u Severnoj Mitrovici i nastavićemo da se trudimo, da ovakvim delima učvršćujemo naše postojanje na ovim prostorima“, kaže Đurić.

On dodaje, da je ovo samo jedan od 140 projekata koji se realizuju u ovoj godini, te da očekuje da taj broj bude i znatno veći.

„Dok god mi budemo radili na ovakvim stvarima, mislim da ćemo slati jasnu sliku našim ljudima da imaju budućnost ovde na KiM. Ovih stotinak mališana predškolskog uzrasta, koji će boraviti u ovom odelenju predškolske ustanove “Danica Jaramaz”, predstavlja zalog za budućnost našeg naroda na ovim prostorima. Mi ćemo kao država Srbija nastaviti da ovakve projekte finansiramo, jer se na primeru ovog objekta vidi da se vodilo računa o svakom detalju i da je rađeno sa ljubavlju za našu decu“, dodaje Đurić.

Svečanom otvaranju aneksa PU “Danica Jaramaz” u Mitrovici, prisustvovao je i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, koji je kazao da ovaj objekat predstavlja rezultat odgovorne politike i brige za narod na ovim prostorima.

„Imamo tu sreću što ćemo već da par meseci krenuti sa gradnjom još jednog projekta, kada su u pitanju našli najmlađi, naša budućnost, a u pitanju je izgradnja aneksa centralnog obdaništa u Mitrovici”, kaže Spirić.

Gorica Marinković, direktorica PU "Danica Jaramaz", nije se trudila da sakrije radost i zadovoljstvo zbog otvaranja aneksa ustanove kojom rukovodi i u obraćanju okupljenima zahvalila se svima koji su učestvovali u izgradnji ovog objekta.

„Veoma sam ponosna što kreće sa radom ovaj objekat, ovde u Nemanjinoj, gde ćemo zbrinuti svu decu koja su bila na čekanju. Zahvalila bih se svim svojim zaposlenima, koji brinu i ulažu maksimalni rad i trud da deca odu kući nasmejana“, kaže Marinković.


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije