18:04, 30.03.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Svećlja i Ljumezi o merama sprečavanja širenja Covid - 19Vršilac dužnosti zamenika kosovskog ministra unutrašnjih poslova i javne uprave Dželjalj Svećlja zatražio je od glavnog tužioca Aleksandra Ljumezija saradnju tužilaštva u vezi zakonskih postupaka prema prekršiocima  mera i ograničenja kosovske vlade donetih u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

sveclja-i-ljumezi-o-merama-sprecavanja-sirenja-covid-19

ZIP-MPB

Svećlja, ujedno i Koordinator međuinstitucionalne grupe za upravljanje incidentima, i tužilac Ljumezi, razgovarali su o situaciji nastaloj nakon širenja virusa Covid - 19, kao i o merama i angažovanju kosovskih institucija na sprečavanju širenja ovog virusa. 

Svećlja je  zatražio saradnju pravosudnih organa odnosno tužilaštva u kontekstu preduzimanja zakonskih postupaka za sve prekršioce mera i ograničenja preduzetih do sada od strane kosovske vlade, koje su u korist svih građana i doprinose u sprečavanju daljeg širenja virusa Covid -19.

Ljumezi je  istakao da je neophodno da se poštuju odluke i uputstva kosovske vlade, odnosno  odluke koje se odnose na očuvanje javnog zdravlja i koje su u korist građana.

Ljumezi je naveo da će tužilaštvo biti na raspolaganju i da će blisko sarađivati sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i javne uprave, ali i sa građanima, kako bi se ova teška situacija prevazišla što je lakše moguće, navedeno je u saopštenju kosovskog MUP-a. 


Tagovi: PravosuđeKorona virus

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije