09:23, 20.11.2019Izvor: B92/Tanjug

Svetska banka za, Haradinaj protiv ukidanja taksiRegionalni direktor Svetske banke Marko Mantovaneli kaže da se ta institucija zalaže za ukidanje taksi, dok odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj smatra da taksu na srpsku robu ne treba ukidati jer se, kako navodi, Srbija nije promenila.

svetska-banka-za-haradinaj-protiv-ukidanja-taksi

Foto: Reporteri

Regionalni direktor Svetske banke Marko Mantovaneli kaže da se ta institucija zalaže za ukidanje taksi od 100 odsto koje je Priština uvela za robu iz Srbije. 

“Naša institucija se ne zalaže za podizanje barijera, već za njihovo uklanjanje”, rekao je Mantovaneli, preneo je prištinski Zeri. 

On je ocenio i da će rešavanje statusa Kosova doneti ekonomsku korist.

Sa druge strane, vršilac dužnosti kosovskog premijera Ramuš Haradinaj, izjavio je da nova Vlada ne bi trebalo da ukida taksu od sto odsto na uvoz robe iz Srbije.

On smatra da taksu na srpsku robu ne treba ukidati jer se, kako navodi, Srbija nije promenila. 

Sutra se navršava tačno godinu dana od kako je Vlada Kosova uvela takse od sto odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Ta odluka Vlade Kosova ocenjena je kao jasno kršenje sporazuma CEFTA i duha Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Evropske unije i Kosova. 


Tagovi: Kosovska carina

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije