13:13, 26.11.2020Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Tablet računari za mališane ŠOSO “Kosovski božur”Organizacija „Save the children“ je uz podršku ambasade i Vlade Švedske donirala 14 tablet računara za decu sa poteškoćama u razvoju, koja pohađaju školu za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski božur“ u Kosovskoj Mitrovici.

tablet-racunari-za-malisane-soso-kosovski-bozur

Radio Kosovska Mitrovica

Miljan Stanišić ispred „Domovika“, kaže da je današnja donacija vid podrške konkretno u onlajn nastavi, kako bi mališani što kvalitetnije pratili nastavu.

„Nadamo se da će im ova oprema pomoći, kako bi što kvalitetnije pratili nastavu i naravno njihovim roditeljima, da svi zajedno, na što kvalitetniji način prođu kroz ovaj period“, rekao je Stanišić.

On je pozvao sve ljude dobre volje i one koji su u mogućnosti, da ukoliko mogu, pomognu organizaciji kako bi ona pomogla deci kojoj je to potrebno.

Direktorka, Marta Popović, se u ime škole zahvalila na donaciji i izrazila nadu da će se ovakva saradnja nastaviti i u budućnosti.

„Mi smo danas izašli u susret i deci i roditeljima da danas budemo na jednom mestu gde pokazujemo da i u ovim teškim vremenima treba da mislimo jedni na druge i da zajedno pobedimo ovo vreme, za koje ne znamo kada će se završiti. Ne postoji vreme kada ne možemo da budemo dobri, ne postoji vreme kada ne možemo da imamo saosećajnost i odgovornost prema ovoj deci. Ovo će i te kako značiti deci i roditeljima, jer će uz edukativni karakter moći da puštaju emisije deci“, istakla je Popović.

Roditelji mališana su se zahvalili na donaciji i tom prilikom kazali da će im tablet računari umnogome koristiti, kako u zabavi tako i u edukaciji.


Tagovi: DonacijaObrazovanjeNVO

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije