20:12, 13.02.2020Izvor: Indexonline, Tanjug, RTS

Tači: Članstvo u EU rešenje za Zapadni BalkanKosovski predsednik Hašim Tači uoči Minhenske konferenciji o bezbednosti poručuje da je članstvo celog Zapadnog Balkana trajno rešenje koje donosi mir.

taci-clanstvo-u-eu-resenje-za-zapadni-balkan

Beta

Hašim Tači ističe da se u Minhenu održava jedan je od vodećih svetskih foruma koji raspravlja o globalnim, ali i lokalnim bezbednosnim pitanjima.

Poručuje da je veoma važno raditi na prevazilaženju pozicije u kojoj je odnos sa EU ugrožen zbog kašnjenja u donošenju odluke o viznoj liberalizaciji.

"Kosovu, kao i celom regionu Zapadnog Balkana, potreban je istinski, otvoreni dijalog sa EU. Želim svima jasno da stavim do znanja da ne može postojati alternativno ili privremeno rešenje za region, od EU", rekao je Tači za Indeksonlajn.

Ističući da je trajno rešenje koje donosi mir, stabilnost, razvoj i prosperitet puno članstvo celokupnog Zapadnog Balkana u EU.

Dodao je da će se sastati sa zvaničnicima država i međunarodnih organizacija, uključujući američkog ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela, koji je i specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Prištine i Beograda.


Tagovi: Hašim TačiEUZapadni Balkan

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije