10:33, 09.11.2018Izvor: Beta

Tači: Dijalog ne može da se odvija uz agresivno ponašanje i ultimatumePredsednik Kosova Hašim Tači sinoć je posle sastanka u Briselu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, uz posredovanje visoke predstavnice EU Federike Mogerini, izjavio da je sastanak bio praćen „agresivnim ponašanjem srpske delegacije“ i ocenio da se dijalog ne može voditi ultimatumima, niti agresivnim glasom.

taci-dijalog-ne-moze-da-se-odvija-uz-agresivno-ponasanje-i-ultimatume

Foto: RTV Kim

Kako javljaju prištinski mediji, Tači je rekao da je „u interesu dve zemlje da se postigne mirovni sporazum i da se definitivno Kosovu i Srbiji stvori prostor za evropsku perspektivu“.

„Ostaje da se vidi u budućnosti kako će se stvari kretati. To je ne tako lak izazov da se ovde suočimo. U interesu je da cela politička scena Kosova preduzme odgovornost za istorijski sporazum,“ kazao je Tači.

Iskoristiti trenutak: Istorijska mogućnost da se se Kosovo prizna

Ocenio je da je „trenutak za novi zamah koji treba iskoristiti“ istorijska mogućnost da dođe do priznanja Kosova.

Međutim, rekao je i da je mala mogućnost da se dođe do sporazuma:

„Imam svoje rezerve prema procesu, mala je mogućnost da dođe do sporazuma, ali treba da nastavimo da radimo. Diskurs Vučića je bio agresivan, dok smo mi imali pravičan i balansiran odnos za realnu mogućnost zamene Rezolucije (Saveta bezbednosti UN) 1244.“


Tagovi: Hašim Tači

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije