12:03, 24.07.2020Izvor: RTS

Tači i Hoti: Nećemo da dozvolimo da se dijalog spusti na tehnički nivoKosovski predsednik Hašim Tači i premijer Avdulah Hoti složili su se da ne treba dozvoliti da se proces dijaloga sa Beogradom spusti na tehnički nivo.

taci-i-hoti-necemo-da-dozvolimo-da-se-dijalog-spusti-na-tehnicki-nivo

Foto: RTS

Hašim Tači je nakon sastanka sa Avdulahom Hotijem rekao da je veoma važno da saradnja institucija u Prištini bude efikasna.

"Od presudnog je značaja da se odvija saradnja između institucija. Pozdravio sam imenovanje Skendera Hisenija. U interesu je da se dijalog odvija, jer samo dijalogom, susretima i dobrosusedstvom Kosovo može da krene ka evropskoj perspektivi. Ali istovremeno moramo da sačuvamo svoj identitet. Ni pod kojim uslovima ne smemo da dozvolimo da se ovaj proces spusti na tehnički nivo", naglasio je Tači.

Prema njemu, "mora da se dogodi međusobno priznavanje, potpuno poštovanje teritorijalnog integriteta i potom rešavanje drugih pitanja".

Premijer Hoti rekao je da je upoznao Tačija o sastanku sa predsednikom Srbije u Briselu i o prethodnim razgovorima video-linkom.

"Potrudićemo se svi zajedno da dijalog ne padne na tehnički nivo. Takođe pokušavamo da koordiniramo sa našim međunarodnim partnerima. Mislim da je to vrlo dobar trenutak jer imamo pažnju ključnih zemalja u EU, ali i SAD. Verujem da za nekoliko meseci to može da se zaključi", rekao je Hoti.


Tagovi: Hašim TačiDijalogSporazum BG - PRAvdulah Hoti

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije