18:50, 25.07.2020Izvor: RTK, RTK2

Tači i Hoti o dijalogu i pandemijiKosovski predsednik i premijer, Hašim Tači i Avdulah Hoti, razgovarali su danas o situaciji u vezi sa pandemijom koronavirusa, ali nije poznato da li je bilo reči i o proglašenju vanrednog stanja.

taci-i-hoti-o-dijalogu-i-pandemiji

2lonline.com

Međutim, Hoti je na konferenciji za novinare rekao da će se za dva dana proceniti situacija i najavio nove mere.

U saopštenju iz Tačijevog kabineta se navodi da je na sastanku bilo reči o međuinstitucionalnoj koordinaciji u borbi protiv pandemije, procesu dijaloga između Kosova i Srbije, kao i o drugim pitanjima vezanim za ekonomski razvoj, reforme i ekonomski paket.

Tači je rekao da je izuzetno važno da međuresorna saradnja bude efikasna.

"Razgovarali smo o tome kako bolje, lakše i brže da prevaziđemo pandemiju, uz poštovanje svih preporuka stručnjaka i Nacionalnog instituta za zdravlje. I u tom pravcu, svi treba da radimo zajedno, ali da pre svega poštujemo, bez izuzetka, mere koje preporučuje Institut", rekao je Tači.

Ponovio je da pozdravlja imenovanje Skendera Hisenija za koordinatora dijaloga, istovremeno naglašavajući da dijalog nikada ne bi trebalo da se spusti na tehnički nivo.

"Moramo razjasniti odnos između Kosova i Srbije, odnosno uzajamnog priznanja, i da, ni pod kojim okolnostima, ne dozvolimo da se ovaj proces spusti na tehnički nivo, jer je odnos Kosova i Srbije politički, a ne tehnički. Na tehničkom nivou to znači status kvo i poštovanje agende Srbije", rekao je Tači.


Tagovi: Hašim TačiDijalogKorona virusAvdulah Hoti

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije