19:56, 16.09.2020Izvor: VOA

Hoti tvrdi da se u Briselu neće razgovarati o ZSOKosovski premijer Avdulah Hoti poručio je, da se na sutrašnjem sastanku predstavnika Beograda i Prištine u Briselu neće razgovarati o Zajednici srpskih opština.

taci-kritikuje-teme-dijaloga-u-briselu-hoti-tvrdi-da-zso-nije-na-dnevnom-redu

Radio Slobodna Evropa

Hoti je dodao, da ZSO nikada neće imati izvršna ovlašćenja.

„Sutra se u Briselu neće diskutovati o Zajednici srpskih opština. Četvrtak nije opasan dan za Kosovo. Sutra ću u Skupštini obavestiti poslanike o dijalogu. Ne diskutujemo o Zajednici srpskih opština, poštujemo ustavnu obavezu koju ima država Kosovo o ovoj asocijaciji, shodno sporazumu iz 2013. godine, a bazirajući se na mišljenje Ustavnog suda o ovoj temi", kazao je Hoti.

Hoti je na debati "Platforme civilnog društva za dijalog" u organizaciji Kosovskog demokratskog instituta, saopštio teme za naredni sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Briselu.

„Sutra se u Briselu razgovara o pitanju finansijskih obaveza. Biće reči o svim finansijskim obavezama između Srbije i Kosova, uključujući ratne odštete i penzije“, rekao je kosovski premijer.

Hoti je pre svog obraćanja učesnicima debate bio izviždan od strane nekoliko žena koje su bacale papire u znak protesta zbog povećane stope nasilja i ubistava 17 žena od početka godine na Kosovu.


Tagovi: Hašim TačiDijalogAvdulah HotiBriselZSO

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije