21:18, 25.09.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Tači: Nema potrebe za spektakularnim hapšenjimaKosovski predsednik Hašim Tači izjavio je povodom hapšenja predsednika i potpredsednika Udruženja veterana nekadašnje OVK, Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja, da ne postoji nijedan razlog za "spektakularne akcije međunarodne policije" i da se mora poštovati integritet i dostojanstvo svakog građanina.

taci-ne-postoji-razlog-za-spektakularna-hapsenja

Foto: N1

Tači je rekao i da "nijedan potencijalni okrivljeni neće pobeći od pravde".

"Građani Kosova i ceo svet očekuju da Specijalizovane komore daju pravi, stručan i transparentan odgovor na monstruozne navode, kao što su insinuacije o trgovini ljudskim organima ili o 'Žutoj kući'. Ova specijalna pravda je obavezna da deluje u okviru Ustava Kosova i da poštuje prava svih. Nijedan ispitani ili optuženi nije bežao od odgovornosti da odgovori nadležnim organima", navodi se u saopštenju iz Tačijevog kabineta.

Tači je dodao, da je "curenje dokumenata" iz Specijalnog suda u Hagu i njihovo objavljivanje neprihvatljivo i da je naškodilo Kosovu.

"Veterani OVK su uzvišena vrednost otpora i našeg pokreta za slobodu i nezavisnost. Nijedna zamka koju je bilo ko postavio, neće staviti Kosovo na suprotnu stranu pravde", dodaje se u saopštenju kosovskog predsednika.

Tači smatra da "ceo svet zna da je Kosovo bilo žrtva i da su se OVK i ceo kosovski narod suočili sa genocidom i etničkim čišćenjem".

"Kosovo je uvek bilo i biće na strani istine, saradnje, pravde i međunarodnog prava, opredeljeno za izgradnju demokratske, pravne i multietničke države, otadžbine svih njegovih građana", dodaje se u saopštenju.


Tagovi: HapšenjeHašim TačiSpecijalni sudOVK

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije