19:22, 26.03.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Tači posetio Medicinski bataljon Kosovskih bezbednosnih snagaKosovski predsednik Hašim Tači posetio je danas Kosovske bezbednosne snage, konkretno Medicinski bataljon, gde je izbliza video njihov rad.

taci-posetio-medicinski-bataljon-kosovskih-bezbednosnig-snaga

Foto: info služba kosovskog predsednika/Astrit Ibrahimi

"Za mene je bilo posebno zadovoljstvo da vidim tako visok nivo profesionalne spremnosti Medicinskog batljona Kosovskih bezbednosnih snaga. Da se još jednom uverim u visoke, stručne, medicinske i logističke kapacitete KBS-a. KBS je spreman da pomogne građanima Kosova, kad god se to bude zatražilo, na čitavoj teritoriji Republike Kosovo. Kosovske bezbednosne snage su spremne da pomognu svim institucijama koje se bave sprečavanjem i prevazilaženja krize koja je nastala zbog pandemije korona virusa. Takođe želim da se zahvalim svakom vojniku, oficiru, podoficiru i generalu, što su se angažovali maksimalno u ovim novim i teškim okolnostima. Optimističan sam, pa verujem i nadam se da ćemo sve ovo prevazići sa što manjim posledicama," - kazao je tom prilikomTači, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Komandant Rahman Rama, kazao je da je podignut stepen pripravnosti Kosovskih bezbednosnih snaga.

"Imamo sreće što nijedan naš pripdnik nije inficiran. U kontaktu smo sa svima. Ja mogu reći da se nadam i da verujem da nemamo potrebe za upotrebom naših kapaciteta, ali smo u stanju gotovosti. Ukoliko institucije i građani izraže potrebu za našim uslugama, mi smo spremni da u bilo koje vreme i u svakom trenutku pomognemo," - rekao je Rama.

Kosovski predsednikHašim Tači dodao je, da Kosovo imamo snage da se suoči sa izazovom koji predstavlja korona virus.

Kazao je, da je zdravlje građana u rukama stručnjaka i apelovao na građane da pomognu medicinskim radnicima time što će ostati kod kuće.Tagovi: KBSHašim Tači

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije